UNO-VUmc tool: succesvol een kennisbijeenkomst organiseren

Na het ontwikkelen van nieuwe kennis komt het delen van deze kennis, zodat inzichten uit de wetenschap landen in de praktijk. Maar hoe krijg je mensen geïnteresseerd of betrokken? UNO-VUmc heeft een handboekje opgesteld voor het organiseren van een kennisbijeenkomst.

Een veelvoorkomende fout is dat kennis te taai of te ingewikkeld wordt aangeboden. De spreker heeft het verhaal niet aangepast aan de taal van de doelgroep en het onderwerp wordt te abstract gepresenteerd.

Door te werken met het handboekje ‘Een kennisbijeenkomst organiseren (en zo maak je het tot een succes)’ transformeer je stap voor stap jouw wetenschappelijke boodschap naar een begrijpelijk, concreet en tastbaar  verhaal. Het handboek biedt een uitgebreid stappenplan, tips en handvatten. Het helpt de organisator stil te staan bij de doelgroep aan wie de  boodschap moet worden overgedragen en bij de inhoud van de boodschap, geënt op deze doelgroep. Het handboek bevat ook enkele spelelementen die zorgen voor dynamiek, betrokkenheid en interactie. De doorgaans taaie onderwerpen kunnen zo op ludieke wijze belicht of gepresenteerd  worden.

Meer weten