Ministerie VWS op locatiebezoek bij het UNC-ZH

  • Bron: UNC-ZH
  • Publicatiedatum: 26 april 2019

Vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kwamen woensdag 24 april 2019 op bezoek bij het UNC-ZH in Leiden. Het ministerie geeft de universitaire netwerken ouderenzorg in Nederland een structurele subsidie. Deze subsidie is bedoeld om bij de netwerken de organisatie en werkwijze, de infrastructuur, te versterken en te verbeteren. 

Wetenschappelijk coördinator Monique Caljouw en coördinator GRZ Arno Doornebosch lieten in een presentatie de grote lijnen van de activiteiten van het UNC-ZH zien. Tijdens de presentaties was er ruimte voor aanvullingen uit de praktijk van de andere aanwezigen: hoogleraar en voorzitter Wilco Achterberg, bestuurder Patricia Huijbregts (WoonZorgcentra Haaglanden), specialist Ouderengeneeskunde en onderzoeker Maartje Klapwijk (Marente), coördinator Kennis & Communicatie Eveline Korving en linking pin Eva Lodewijks (Florence).

Link met de praktijk

De link met de praktijk, zoals het verspreiden en implementeren van onderzoeksresultaten had grote aandacht.

Vanuit het UNC-ZH werken wij aan implementatieworkshops, praktische vertalingen van onderzoeksresultaten en goede samenwerking met roc’s en hogescholen.

Met de andere academische netwerken bestaat er ook een goede samenwerking, bijvoorbeeld op kennis delen of gezamenlijke onderzoeken.