Familienetwerk in kaart brengen met online web-app ‘Familie enzo’

De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking van Tranzo heeft de online web-app Familie enzo’ ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek o.l.v. prof. dr. Petri Embregts. Met de web-app kunnen mensen met een licht verstandelijke beperking zelf hun familienetwerk in kaart brengen.

De web-app is speciaal ontwikkeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dankzij de makkelijke taal, heldere vormgeving én voorleesfunctie kunnen zij de web-app zelf gebruiken. Familie enzo is voor iedereen gratis beschikbaar. De web-app kan helpen om het familienetwerk van mensen met een licht verstandelijke beperking actief te betrekken en te verstevigen, als die behoefte er is. Dat kan bijdragen aan participatie en inclusie van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Bekijk onderstaande animatie over hoe de web-app werkt

Avatar

Als gebruiker ga je naar www.familieenzo.nl om een account te maken. Je kunt je eigen avatar (poppetje) samenstellen, compleet met haarkleur, bril én snor of baard! Daarna voeg je op dezelfde manier stap voor stap familieleden en andere belangrijke personen toe aan je familienetwerk. De gebruiker bepaalt zelf wie hij of zij als familie ziet.

Familieportret

Aan de hand van vragen als ‘Wie is belangrijk voor jou?’ en ‘Wie helpt jou als je niet zo’n goede dag hebt?’ wordt het familienetwerk in kaart gebracht. Aan het eind rolt er een netwerkoverzicht, inclusief familieportret uit. Het netwerkoverzicht en portret kunnen gebruikers printen of als pdf downloaden voor hun begeleider of andere professionals. In de web-app is een handleiding beschikbaar voor professionals om samen met hun cliënt het netwerkoverzicht van betekenis te voorzien.

Vragen?

Heeft u vragen of suggesties over Familie enzo? Neem dan contact op met Luciënne Heerkens, kennismanager van de AWVB: G.C.J.Heerkens@tilburguniversity.edu